OUDDORP - Zaterdag vond de vierde editie plaats van de Bunkerdag. Tijdens deze dag werden zo'n 70 bunkers en overblijfselen van verdedigingslinie Atlantikwall opengesteld voor publiek. Van Zeeland tot de Waddeneilanden werden er ruim 17.000 bunkerbezoeken gepleegd. Ook bij de bunkerroute in natuurgebied De Punt bij Ouddorp was het een drukte van belang. Bezoekers konden een kijkje nemen in de bunkers, er waren 'echte' soldaten aanwezig en er reden miniatuurtanks door het zand. In één van de bunkers werd een film vertoond, verder zijn de bunkers zelf ook bijzonder.

GOEREE-OVERFLAKKEE - Op donderdag 18 mei april reikte de Internationale Jury voor de Blauwe Vlag van FEE International 183 Blauwe Vlaggen uit voor 122 jachthavens en 61 stranden. Bij de Pier Scheveningen ontving Goeree-Overflakkee maar liefst negen Blauwe Vlaggen; zeven Blauwe Vlaggen voor jachthavens en twee Blauwe Vlaggen voor de stranden Westerduinpad en Brouwersdam de Kous. Hiermee ontving de gemeente Goeree-Overflakkee wereldwijd opnieuw het op één na grootste aantal Blauwe Vlaggen .

Op 2 april is de eerste expositie van KunstPlus in de Houten Kaap geopend. Onder de naam 'Kunst in de Kaap', zal KunstPlus iedere twee maanden een nieuwe verrassende expositie verzorgen op Ouddorp Duin. De kunst is te zien in het Strandtheater de Houten Kaap en in de receptie en winkel van het Strand Resort Ouddorp Duin.

Op woensdag 27 maart is de belegen geitenkaas van de Mèkkerstee uitgeroepen tot de lekkerste kaas in zijn klasse. Dat gebeurde allemaal op de grootste kaaskeuring van Nederland, die dit keer in fort Wierickerschans in Bodegraven georganiseerd was. De kazen werden hier gekeurd door kaasdeskundigen, mensen uit de horeca, sommelier, en nog meer vooraanstaande personen uit de voedingssector. Het is niet de eerste keer dat de Mèkkerstee op deze jaarlijkse keuring een prijs wint, diverse malen is hier de geitenkaas al bekroond als beste kaas in zijn categorie.

Op dinsdag 7 maart 2017 namen wethouder Arend-Jan van der Vlugt van Goeree-Overflakkee en Roelinda Vording, hoofd Communicatie van Evides Waterbedrijf, het eerste openbare kraanwatertappunt op Goeree-Overflakkee in gebruik door een bidon water te tappen.

OUDDORP – Als alles een beetje meezit, gaat de vuurtoren van Ouddorp binnen enkele maanden open voor het publiek en kan iedereen genieten van het geweldige uitzicht over de zee, de voordelta, de kust en de Kop van Goeree. De initiatiefnemers vragen spoedig een omgevingsvergunning aan bij de gemeente Goeree-Overflakkee. Een verandering van het bestemmingsplan is niet nodig.

Door Kees van Rixoort

Op zaterdag 26 november 2016 zal voor de 5e keer een Winterfair worden gehouden in het gezellige winkelcentrum van Ouddorp. Partyservice Mierop staat garant voor de sfeervolle inrichting van deze themamarkt met ongeveer 60 kramen. Vorig jaar beviel het Sinterklaas en Piet heel goed om een groot gedeelte van de Winterfair-dag in het centrum aanwezig te zijn. Om 10:00 uur zullen zij deze feestelijk openen en daarna zullen zij de 1e kinderen helpen met hun gevulde schoen te vinden in het Ouddorpse Raad- en Polderhuis.

Zaterdag 5 november 2016 heeft de derde editie van de Strandrace Brouwersdam plaatsgevonden. Bekijk hier de video om een indruk te krijgen van deze drukbezochte dag.

De schoonste stranden van Zuid-Holland zijn te vinden in Ouddorp. Dat is één van de uitkomsten van de jaarlijkse strandenverkiezing van NederlandSchoon, in samenwerking met ANWB. De badplaats op Goeree-Overflakkee won de strijd voor Schoonste Strand van deze provincie.

Ook de stranden van 's-Gravenzande, Monster en Noordwijk aan Zee scoorden erg goed. Het schoonste strand van de Nederlandse kust ligt in Oostkapelle, Zeeland. ,,De laatste drie jaar zitten we op een bijzonder hoog en stabiel niveau van schoon'', zei juryvoorzitter Helene van Zutphen.

Rijkswaterstaat hervat op 1 september de zandsuppletie bij de Brouwersdam. De voorbereiding en de aanvoer van het benodigde materieel vindt vanaf heden plaats. De werkzaamheden waren eind 2015 afgebroken in verband met het slechte weer. Nu wordt dus het resterende zand van de geplande 500.000m3 aangebracht. Deze werkzaamheden duren tot 1 oktober 2016. Daarna gaat de aannemer verder met het suppleren (aanvullen) van 250.000m3 op het strand bij Renesse. Tijdens de werkzaamheden kunnen bezoekers op het strand en op zee blijven recreëren.