Op zaterdag 26 november 2016 zal voor de 5e keer een Winterfair worden gehouden in het gezellige winkelcentrum van Ouddorp. Partyservice Mierop staat garant voor de sfeervolle inrichting van deze themamarkt met ongeveer 60 kramen. Vorig jaar beviel het Sinterklaas en Piet heel goed om een groot gedeelte van de Winterfair-dag in het centrum aanwezig te zijn. Om 10:00 uur zullen zij deze feestelijk openen en daarna zullen zij de 1e kinderen helpen met hun gevulde schoen te vinden in het Ouddorpse Raad- en Polderhuis.

Zaterdag 5 november 2016 heeft de derde editie van de Strandrace Brouwersdam plaatsgevonden. Bekijk hier de video om een indruk te krijgen van deze drukbezochte dag.

De schoonste stranden van Zuid-Holland zijn te vinden in Ouddorp. Dat is één van de uitkomsten van de jaarlijkse strandenverkiezing van NederlandSchoon, in samenwerking met ANWB. De badplaats op Goeree-Overflakkee won de strijd voor Schoonste Strand van deze provincie.

Ook de stranden van 's-Gravenzande, Monster en Noordwijk aan Zee scoorden erg goed. Het schoonste strand van de Nederlandse kust ligt in Oostkapelle, Zeeland. ,,De laatste drie jaar zitten we op een bijzonder hoog en stabiel niveau van schoon'', zei juryvoorzitter Helene van Zutphen.

Rijkswaterstaat hervat op 1 september de zandsuppletie bij de Brouwersdam. De voorbereiding en de aanvoer van het benodigde materieel vindt vanaf heden plaats. De werkzaamheden waren eind 2015 afgebroken in verband met het slechte weer. Nu wordt dus het resterende zand van de geplande 500.000m3 aangebracht. Deze werkzaamheden duren tot 1 oktober 2016. Daarna gaat de aannemer verder met het suppleren (aanvullen) van 250.000m3 op het strand bij Renesse. Tijdens de werkzaamheden kunnen bezoekers op het strand en op zee blijven recreëren.

De gemeente Goeree-Overflakkee streeft er naar om – samen met lokale ondernemers – voor zoveel mogelijk mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een mogelijkheid te creëren voor arbeidsparticipatie. Onlangs hebben A Seal (zeehondenopvang) en de gemeente de handen ineen geslagen, in samenwerking met De Bever Verhuur in Ouddorp, om voor onder andere de bezoekers die komen met de Waterbus, de mogelijkheid te bieden op ons mooie eiland ook een stukje te fietsen.

Op zaterdagavond 13 augustus 2016 vond op Strand Oosterduinpad ter hoogte van Strandcafé De Zeester de jaarlijkse spectaculaire Vuurwerk- en Lasershow plaats. Deze “Sound & Light Lasershow” was een wervelende lichtshow ondersteund met de meest prachtige muziek en zorgde voor unieke taferelen op het Ouddorpse strand. Er kwamen honderden mensen op af en de meesten van hen volgen de show door echt op het strand te gaan zitten.

Op vrijdag 1 juli en zaterdag 2 juli 2016 vindt aan de Brouwersdam ter hoogte van Scharendijke wederom het muziekfestival Concert at Sea plaats. Op beide dagen duurt het evenement van 12.00 uur tot ongeveer 01.00 uur. Vanwege Concert at Sea is de N57 op de Brouwersdam afgesloten voor alle verkeer. Ga goed voorbereid op weg en houd rekening met een langere reistijd.

Verkeersmaatregelen

In het bijzijn van gedeputeerden Han Weber en Rik Janssen van de Provincie Zuid-Holland maakte de Waterbus dinsdag 21 juni een eerste vaartocht over het Haringvliet. Vanaf woensdag 29 juni gaat de dienstregeling in en vaart de Waterbus de komende zomermaanden vanuit Rotterdam en Dordrecht naar het Haringvliet. Daarmee wordt de monding van de Rijn en de Maas met haar unieke natuur en gezellige vissersdorpjes bereikbaar voor een breed publiek.

Rijkswaterstaat heeft borden geplaatst langs de Brouwersdam en op Neeltje Jans. Mensen moeten alert zijn op de aanwezigheid van de Bastaardsatijnrups. Ook de Strandwacht van Ouddorp waarschuwt op Twitter voor het kleine beestje. Contact met de brandharen van deze rups kan heftige jeuk en huiduitslag veroorzaken. Ook kan het leiden tot irritatie aan ogen en luchtwegen. De bebording waarschuwt tegen de rups. Het beste is om, in gebieden waar de rupsen zich bevinden, kleding te dragen die het lichaam zoveel mogelijk bedekt.

OUDDORP – Wie moeite had de bunkerroute op de Punt bij Ouddorp te vinden, heeft nu een handig hulpmiddel bij het zoeken. Een hulpmiddel dat niemand kan ontgaan. Bij de ingang van de route staat sinds zaterdag 14 mei namelijk een bunker. Het gevaarte van 30 ton is er met een dieplader naartoe gebracht nadat het aan het Hoge Pad in Ouddorp uit de grond was gehaald.