In Dorpstienden wil SRGO ed vrijdagavond benutten om de jeugd een mooi sportief alternatief te bieden voor de "wat gaan we doen avond". Op vrijdagavond staat er een leuk programma klaar voor diverse leeftijdsgroepen. Van 16.00 tot 18.00 uur is de jeugd tussen de 7 en 11 jaar van harte welkom om te komen sporten en ravotten. Van 19.00 tot 22.00 uur is het de beurt aan de tieners tussen de 12 en 17 jaar. De kosten zijn € 2,00 per keer of € 5,00 per maand. Regelmatig worden er leuke activiteiten georganiseerd zoals een stormbaan, apenkooien of een spannende vossenjacht.

Het kerkepad aan de Klarebeekweg mag helaas worden afgesloten. De (toenmalige) eigenaar van de grond waarover het pad loopt, heeft in 2015 een brief van de Gemeente ontvangen waarin deze mededeling staat. Na onderzoek is destijds gebleken dat het openhouden van het pad niet afdwingbaar is. Dit is een recent antwoord van de Gemeente Goeree-Overflakkee naar aanleiding van enkele vragen over dit onderwerp. Het geeft nu ook duidelijkheid omtrent de status van dit Kerkepad.

Goeree-Overflakkee, Schouwen Duiveland, Veere en Westvoorne zijn benoemd tot beste duurzame kustbestemming wereldwijd!

De vier QualityCoast gebieden in de Nederlandse Delta: Goeree-Overflakkee, Schouwen-Duiveland, Veere en Westvoorne zijn door de jury van Green Destination Top 100 benoemd tot de beste duurzame kustbestemming wereldwijd! Daarnaast wonnen de 4 gemeenten gezamenlijk ook nog eens een gedeelde eerste publieksprijs voor beste duurzame bestemming in het algemeen. De publieksprijs wordt gedeeld met Buthan en het Griekse eiland Skykos.

OUDDORP – Bij de VVV Goeree-Overflakkee is al eens een bezoeker gesignaleerd die vroeg waar brouwerij Solaes in Ouddorp was te vinden. Die moest natuurlijk naar Sommelsdijk, maar liep tevens vooruit op een mogelijke toekomst. Solaes zou in de voormalige cichoreifabriek Ceres in Ouddorp terecht kunnen komen.

De Voorjaarsvakantie komt eraan, Jippie!!! Tijd voor het OUDDURPSE SPRINGFEESSIE.

Voor de kinderen/jeugd wordt er weer wat leuks georganiseerd in de Dorpstienden in Ouddorp.

Het Ouddurpse Springfeesie op 27 en 28 februari en 1 maart. Dus 3 dagen, 6 uren per dag van 10.00 uur tot 16.00 uur vermaak voor maar € 5,00. Voor één dag zijn de kosten € 2,50. Dit geldt voor iedereen tussen de 1 en 16 jaar oud. Updates in het programma zijn te volgen op Facebook van Partycervice Ouddorp.

Het informatiecentrum Grevelingen is ook in de winter 7 dagen per week geopend.

Het centrum is naast de al aanwezige panoramashow en filmzaal uitgebreid met een winkel vol leuke hebbedingen, boeken, streekproducten en kinderartikelen. Ook zijn er folders van bedrijven en instellingen op de eilanden Schouwen-Duiveland en Goeree-Overflakkee verkrijgbaar.

Kees Huisman begon 24 jaar geleden met zijn werk als vertegenwoordiger voor de Dommelsche Bierbrouwerij. In die hoedanigheid kwam hij dagelijks bij horecagelegenheden over de vloer. Daar begon zijn droom over een eigen zaak. Sinds anderhalf jaar is hij eigenaar van Brasserie Molenzicht waar hij zijn draai inmiddels helemaal heeft gevonden.

Het lijkt erop dat de vuurtoren vanaf april 2018 open gaat voor het publiek. De vuurtoren zou aanvankelijk al in 2017 beklommen kunnen worden, maar bij Rijkswaterstaat, de beheerder van het bouwwerk, waren er nog bedenkingen. Beklimming door het publiek kan niet terwijl er vuurtorenwachters aan het werk zijn, vindt de organisatie. In 2018 past Rijkswaterstaat het werkschema op de toren aan en komen er mogelijkheden om van grote hoogte over de voordelta en de Kop van Goeree uit te kijken.

Bron: EilandenNieuws.nl

OUDDORP - Zaterdag vond de vierde editie plaats van de Bunkerdag. Tijdens deze dag werden zo'n 70 bunkers en overblijfselen van verdedigingslinie Atlantikwall opengesteld voor publiek. Van Zeeland tot de Waddeneilanden werden er ruim 17.000 bunkerbezoeken gepleegd. Ook bij de bunkerroute in natuurgebied De Punt bij Ouddorp was het een drukte van belang. Bezoekers konden een kijkje nemen in de bunkers, er waren 'echte' soldaten aanwezig en er reden miniatuurtanks door het zand. In één van de bunkers werd een film vertoond, verder zijn de bunkers zelf ook bijzonder.

GOEREE-OVERFLAKKEE - Op donderdag 18 mei april reikte de Internationale Jury voor de Blauwe Vlag van FEE International 183 Blauwe Vlaggen uit voor 122 jachthavens en 61 stranden. Bij de Pier Scheveningen ontving Goeree-Overflakkee maar liefst negen Blauwe Vlaggen; zeven Blauwe Vlaggen voor jachthavens en twee Blauwe Vlaggen voor de stranden Westerduinpad en Brouwersdam de Kous. Hiermee ontving de gemeente Goeree-Overflakkee wereldwijd opnieuw het op één na grootste aantal Blauwe Vlaggen .