Het informatiecentrum Grevelingen is ook in de winter 7 dagen per week geopend.

Het centrum is naast de al aanwezige panoramashow en filmzaal uitgebreid met een winkel vol leuke hebbedingen, boeken, streekproducten en kinderartikelen. Ook zijn er folders van bedrijven en instellingen op de eilanden Schouwen-Duiveland en Goeree-Overflakkee verkrijgbaar.

Kees Huisman begon 24 jaar geleden met zijn werk als vertegenwoordiger voor de Dommelsche Bierbrouwerij. In die hoedanigheid kwam hij dagelijks bij horecagelegenheden over de vloer. Daar begon zijn droom over een eigen zaak. Sinds anderhalf jaar is hij eigenaar van Brasserie Molenzicht waar hij zijn draai inmiddels helemaal heeft gevonden.

Het lijkt erop dat de vuurtoren vanaf april 2018 open gaat voor het publiek. De vuurtoren zou aanvankelijk al in 2017 beklommen kunnen worden, maar bij Rijkswaterstaat, de beheerder van het bouwwerk, waren er nog bedenkingen. Beklimming door het publiek kan niet terwijl er vuurtorenwachters aan het werk zijn, vindt de organisatie. In 2018 past Rijkswaterstaat het werkschema op de toren aan en komen er mogelijkheden om van grote hoogte over de voordelta en de Kop van Goeree uit te kijken.

Bron: EilandenNieuws.nl

OUDDORP - Zaterdag vond de vierde editie plaats van de Bunkerdag. Tijdens deze dag werden zo'n 70 bunkers en overblijfselen van verdedigingslinie Atlantikwall opengesteld voor publiek. Van Zeeland tot de Waddeneilanden werden er ruim 17.000 bunkerbezoeken gepleegd. Ook bij de bunkerroute in natuurgebied De Punt bij Ouddorp was het een drukte van belang. Bezoekers konden een kijkje nemen in de bunkers, er waren 'echte' soldaten aanwezig en er reden miniatuurtanks door het zand. In één van de bunkers werd een film vertoond, verder zijn de bunkers zelf ook bijzonder.

GOEREE-OVERFLAKKEE - Op donderdag 18 mei april reikte de Internationale Jury voor de Blauwe Vlag van FEE International 183 Blauwe Vlaggen uit voor 122 jachthavens en 61 stranden. Bij de Pier Scheveningen ontving Goeree-Overflakkee maar liefst negen Blauwe Vlaggen; zeven Blauwe Vlaggen voor jachthavens en twee Blauwe Vlaggen voor de stranden Westerduinpad en Brouwersdam de Kous. Hiermee ontving de gemeente Goeree-Overflakkee wereldwijd opnieuw het op één na grootste aantal Blauwe Vlaggen .

Op 2 april is de eerste expositie van KunstPlus in de Houten Kaap geopend. Onder de naam 'Kunst in de Kaap', zal KunstPlus iedere twee maanden een nieuwe verrassende expositie verzorgen op Ouddorp Duin. De kunst is te zien in het Strandtheater de Houten Kaap en in de receptie en winkel van het Strand Resort Ouddorp Duin.

Op woensdag 27 maart is de belegen geitenkaas van de Mèkkerstee uitgeroepen tot de lekkerste kaas in zijn klasse. Dat gebeurde allemaal op de grootste kaaskeuring van Nederland, die dit keer in fort Wierickerschans in Bodegraven georganiseerd was. De kazen werden hier gekeurd door kaasdeskundigen, mensen uit de horeca, sommelier, en nog meer vooraanstaande personen uit de voedingssector. Het is niet de eerste keer dat de Mèkkerstee op deze jaarlijkse keuring een prijs wint, diverse malen is hier de geitenkaas al bekroond als beste kaas in zijn categorie.

Op dinsdag 7 maart 2017 namen wethouder Arend-Jan van der Vlugt van Goeree-Overflakkee en Roelinda Vording, hoofd Communicatie van Evides Waterbedrijf, het eerste openbare kraanwatertappunt op Goeree-Overflakkee in gebruik door een bidon water te tappen.

OUDDORP – Als alles een beetje meezit, gaat de vuurtoren van Ouddorp binnen enkele maanden open voor het publiek en kan iedereen genieten van het geweldige uitzicht over de zee, de voordelta, de kust en de Kop van Goeree. De initiatiefnemers vragen spoedig een omgevingsvergunning aan bij de gemeente Goeree-Overflakkee. Een verandering van het bestemmingsplan is niet nodig.

Door Kees van Rixoort

Op zaterdag 26 november 2016 zal voor de 5e keer een Winterfair worden gehouden in het gezellige winkelcentrum van Ouddorp. Partyservice Mierop staat garant voor de sfeervolle inrichting van deze themamarkt met ongeveer 60 kramen. Vorig jaar beviel het Sinterklaas en Piet heel goed om een groot gedeelte van de Winterfair-dag in het centrum aanwezig te zijn. Om 10:00 uur zullen zij deze feestelijk openen en daarna zullen zij de 1e kinderen helpen met hun gevulde schoen te vinden in het Ouddorpse Raad- en Polderhuis.