Fietsroutes

In Ouddorp en omgeving kun je heerlijk fietsen op de vele fietspaden en landweggetjes. Tijdens het fietsen kom je langs vele mooie vergezichten. Het karakteristieke landschap is heel afwisselend en onderweg kom je veel moois tegen dat het fotograferen waard is. Op de vele bankjes en aan de vele picknicktafels kun je even uitrusten en genieten van de omgeving. Her en der verspreid zijn er diverse horecagelegenheden om de innerlijke mens te versterken. Bij De Bever Verhuur zijn diverse routes verkrijgbaar. Dit bedrijf voorziet als enige van de zuidelijke eilanden ook in mindervalide-fietsen.

Veel fietsroute’s werken met knooppunten maar hoe werken de fietsknooppunten?

Er zijn in Nederland ongeveer 8900 fietsknooppunten te vinden. De knooppuntennummers staan in Nederland weergegeven op de wit- met groene borden. Door middel van dit systeem kun een fietsroute samenstellen of een bestaande route volgen. Een fietsroute bestaat uit knooppuntnummers, aangegeven met cijfers tussen 1 tot 99. Je kunt de nummers van de verschillende punten en routes willekeurig gebruiken om een fietsroute samen te stellen. Als extra ondersteuning staan er tussen de nummers onderweg borden met pijltjes als verwijzing, zodat je kan zien in welke richting gereden moet worden voor het volgende fietsknooppunt. Eenmaal hier aangekomen kun je dus op de borden of in een Fiets App zien wat het volgende punt op de route is en zo de fietsroute vervolgen.

Lokaal worden er regelmatig fietstochten georganiseerd waaraan je tegen geringe vergoeding kunt deelnemen. Een fietstocht is goed voor lichaam en geest. Met de fiets ben je flexibel in het verkeer, fietsen is veel milieuvriendelijker en met de fiets kun je snel even een boodschap doen in het dorp. Ook een bezoekje aan het strand is een peulenschil. Je kunt je fiets meenemen tot aan de strandopgang, dus hoef je iets minder ver te lopen en tijdens de terugreis zit je dan niet in een hete auto.

Tegenwoordig zijn er fietsdragers in vele soorten, maten en gebruiksgemak verkrijgbaar om je eigen fietsen mee te nemen naar uw vakantieadres. Op verschillende plaatsen kun je natuurlijk ook een fiets huren. Ideeën voor fietsen in Ouddorp en omgeving kun je opdoen op www.fietseninouddorp.nl.

Sinds begin 2020 is er ook een mooi mountainbikeparcours op de kop van Goeree. https://www.mtbroutes.nl/zuid-holland/ouddorp

https://www.routeyou.com/nl-nl/route/view/7242240/mountainbikeroute/mtb-route-ouddorp-32-km

De Bever routes

Afstandmeten.nl:

Route.nl:

Rondje op een lopifit

Ongemerkt sport je wat af op de Lopifit. Dat kan ook niet anders, want je bent zelf de belangrijkste motor. Het voertuig geeft hart, bloedvaten, bloeddruk, cholesterol, botten, spieren, gewicht en geheugen een gezonde boost. Daarnaast is de ‘fun-factor’ erg hoog. Het is een goede vervanger voor het lopen, zonder jezelf daadwerkelijk te verplaatsen, op de loopband tegenover een (saaie) wand in de sportschool! Met de Lopifit leg je grote afstanden gemakkelijk af, ontdek je je vakantiebestemming snel en wisselt je omgeving steeds.

Rondje met het pontje

Wil je eens een fietstocht combineren met een vaartocht, kies dan voor een rondje met een pontje. Je fietst bijvoorbeeld naar Hellevoetsluis, vaart daar met de fietsveerpont naar Middelharnis en fietst weer terug naar je startpunt. De fietsafstand is ongeveer 2 x 20 kilometer. Je kunt natuurlijk ook je fietstocht combineren met een museumbezoek, een middagje winkelen of een bezoek aan het eiland Tiengemeten. Kijk voor meer informatie op www.klipperaak-linquenda.nl.

Smakelijke fietsroute

Happen en Trappen combineert fietsen en eten. Het idee: één fietsroute, vijf restaurants, 5 gangen. Een dagvullende activiteit, waarbij het natuurschoon de ‘groene’ draad vormt. Authentiek Ouddorp maakt deel uit van ‘Happen en Trappen’ en is een samenwerkingsverband van lokale horecaondernemers, die gezamenlijk deze afwisselende route verzorgen in de regio.

Authentiek Ouddorp is een samenwerkingsverband van:

  • Fletcher Hotel Duinzicht, koffie en gebak;
  • Beachclub ’t Gorsje, voorgerecht;
  • ’t Wapen van Stellendam, soep;
  • Hotel Café Restaurant Akershoek, hoofdgerecht;
  • Strandpaviljoen Paal 10, nagerecht.

Op de website van Happen en Trappen wordt de route gepresenteerd. Een arrangement Happen en Trappen kost standaard €44,95 (ex. drankjes). Deze dagactiviteit is geschikt voor zowel kleine als grote groepen (prijswijzigingen voorbehouden).

Let op: 

  • In juni, september en oktober is de route op maandagen gesloten.
  • Op zondagen krijg je het hoofdgerecht bij Eetgelegenheid en cateringservice In de Keulse Pot, omdat Hotel Café Restaurant Akershoek dan gesloten is. In de Keulse Pot is op een steenworp afstand gelegen op Boompjes 23.  
  • Op maandagen krijg je de soep én het hoofdgerecht bij Hotel Café Restaurant Akershoek.
  • In september en oktober krijg je op dinsdagen het voorgerecht én de soep bij ’t Wapen van Stellendam.