PAARDRIJMOGELIJKHEDEN

Er zijn veel verschillende paard rijmogelijkheden. Als je een beginner bent en wil graag in Ouddorp paardrijden dan kun je het beste contact opnemen met stal ’t Kacheltie het is een klein bedrijfje met vriendelijke eigenaren. Zijn super geschikt voor beginners en hebben zelfs speciale peuterlessen. Hiervoor worden de liefste paarden van stal gehaald die allemaal kunstjes doen onder begeleiding van de meiden die daar vrijwillig werken.

Als je al wat meer ervaring hebt en je wilt een buitenrit maken kun je een afspraak maken met manege PSC de Dijkgraaf. Onder begeleiding maak je een buitenrit langs de duinen of over het strand. Hou je meer van springen of dressuur dan kan je lessen nemen op PSC de Dijkgraaf. Kun je niet paardrijden maar wil je wel op een bijzondere manier de omgevingen van Ouddorp ontdekken dan kun je een afspraak maken met PSC de Dijkgraaf om met een huifkar een leuke rit te maken. Twee keer in de maand kun je kijken bij de menvereniging.

Ruiterpaden

Wanneer je wilt ruiteren en Mennen, kijk dan eens op www.ruiterenenmennen.nl

Daar staan meerdere routes, waaronder ook in Ouddorp.

Er is een beborde ruiter- en menroute die start bij De Mekkerstee in de Hofdijksweg te Ouddorp en heet Duin en Strand. Deze route hoort bij het netwerk Enjoy de Ride en is 20 km. lang over verharde en onverhade wegen en paden.