Kinderactiviteiten

Ouddorp heeft kilometers strand waar je natuurlijk van alles kunt doen: zonnen, zwemmen en wandelen. Maar er zijn nog zoveel meer activiteiten te doen. Wat dacht je van strandbuggyen, beachgolfen, vliegeren en bij sommige strandtenten staat ook een klimrek, voetbaldoeltjes of een volleybalnet. Daarnaast zijn er meerdere mogelijkheden die we hieronder voor jou neergezet hebben.
Heb je een leuk idee of heb je iets gedaan wat hier (nog) niet bij staat, laat het ons weten!

Geitenboerderij De Mèkkerstee

De Mèkkerstee is een geitenboerderij in Ouddorp die is opgezet om mensen met een licht verstandelijke handicap of psychosociale problemen een zinvolle dagbesteding te bieden.
Als bezoeker word je een uitgebreid scala aan activiteiten aangeboden, zoals een bezoek aan de geitenstal. De melkopbrengst van de geiten wordt gebruikt voor het maken van kaas en ijs en dit alles volledig in eigen beheer. Een interessant proces waar je uiteraard meer over te weten zult komen tijdens een bezoekje aan de Mèkkerstee. Het inpandige restaurant biedt tevens de gelegenheid om rustig van een kopje thee of koffie te genieten met cake of een Ouddorpse specialiteit. Je kunt er ook heerlijk lunchen. In de bijbehorende winkel vind je een uitgebreid biologisch assortiment, met daarin natuurlijk de eigengemaakte geitenkaas.

Adres:

De Mèkkerstee
Hofdijksweg 34
3253 KB Ouddorp 
+31 187 684050

info@demekkerstee.nl

Informatiecentrum De Grevelingen

In Informatiecentrum Grevelingen kun je terecht voor informatie over het natuurgebied. Er zijn ook fiets- en wandelkaarten, souvenirs en boeken te koop.
Je kunt de toren beklimmen en met de panoramashow het gebied ervaren. Daarnaast is het centrum beschikbaar voor vergaderingen, conferenties en biedt het ruimte voor grote groepen.

Adres:

Informatiecentrum Grevelingen
Brouwersdam Binnenzijde 25
3253 MN  Ouddorp 
+31 88 2848210
informatiecentrumgrevelingen@staatsbosbeheer.nl

RTM museum

Het RTM-museum aan de noordkant van de Brouwersdam beschikt over een fraaie collectie stoom-en diesellocomotieven, rijtuigen en goederenwagens allen in gebruik geweest bij RTM, waarmee nog steeds wordt gereden. Een ritje in de tram kan gecombineerd worden met een boottocht over de Grevelingen of een combitocht met historische tram en bus vanuit Rotterdam.

Adres:

RTM Museum
G.C. Schellingerweg 2
3253 MC  Ouddorp 
+31 187 689911
info@rtm-ouddorp.nl

Speeltuin de Flipjes

Een ouderwetse speeltuin kom je niet zo vaak meer tegen. Maar in Ouddorp staat er toch echt één. Deze speeltuin is opgericht in 1954 en door de jaren heen zijn er steeds meer nieuwe toestellen bij gekomen. Van heinde en verre komen ouders met hun kinderen naar de Speeltuin “de Flipjes”.

Adres:

Speeltuin “De Flipjes”
Pr. Hendrikweg 36
3253 BV Ouddorp
C. Hameeteman +31 187 682703
G. Quist +31 187 681014
info@speeltuindeflipjes.nl

Strandtheater De Houten Kaap

Strandtheater de Houten Kaap is gelegen op het Ouddorp Duinplein. Hier worden wisselende voorstellingen gegeven en diverse activiteiten georganiseerd. Kijk voor het programma  op de website.

Strandtheater De Houten Kaap
Westerweg 28,
3253 LX  Ouddorp
0187-893900
info@houtenkaap.nl

Zeehondenopvang A Seal

Bij A Seal worden zeehonden opgevangen en verzorgd. Dit zijn voornamelijk jonge zeehondenpups die hun moeder zijn kwijtgeraakt of zeehonden die gewond of ziek zijn. Wanneer de zeehonden weer helemaal gezond zijn en in staat om in het wild te kunnen overleven, worden ze weer vrijgelaten. De expo en de buitenverblijven zijn toegankelijk voor gehandicapten en invaliden. Op vertoon van je entreekaartje krijg je gratis een routeboekje van route.nl  wanneer je bij de Bever een vervoermiddel huurt. En omgekeerd: Op vertoon van je kassabon van De Bever Verhuur krijg je 10 % korting op de entreeprijs.

Adres:

Zeehondenopvang A Seal
Haringvlietplein 3a
3251 LD  Stellendam
tel: +31 88 2747780

Zwemparadijs Het Zuiderdiep

Het zwemparadijs van de gemeente Goedereede is dagelijks (m.u.v. zondag) geopend. Wist je dat er in het zwembad ook leuke mogelijkheden zijn voor het organiseren van kinderfeestjes? Het Zuiderdiep is gevestigd aan de Zuiderdiepstraatweg te Stellendam. Doordat het bad is gevuld met bronwater heb je achteraf geen last van jeukerige ogen en kom je met plezier weer terug!

Adres:

Zwemparadijs Het Zuiderdiep
Zuiderdiepstraatweg 4
3251 LW Stellendam
Tel: +31 187 491543
info@zuiderdiep.nl

Zwemparadijs Port Zélande

Water is er om plezier in te maken. Dat kan in het Subtropisch Zwembad van Port Zélande. Glij razendsnel de golven in vanaf de waterglijbaan. Of laat alle stress van je afstromen in een sauna. En laat de zon je vandaag in de steek, zorg dan zelf voor een gezond kleurtje onder de zonnebank. Bovendien biedt het Subtropisch Zwembad op Port Zélande plezier voor iedereen! De kleintjes spelen in het Peuterbad en zelf ontspan je tijdens een heerlijke professionele massage. Het zwembad heeft er sinds enkele jaren een Jungle River en Turbo Tunnel bij!

Adres:

Center Parcs Port Zélande
Port Zelande 2
3253 MG Ouddorp
Tel: 0900 767 89 35