Stranden

Doe mee, verlos de zee

Doe mee, verlos de zee! is een initiatief dat mensen wil inspireren, enthousiasmeren en mobiliseren om samen de kust schoon te maken.

Om dit te bereiken worden – in samenwerking met lokale kustbeherende instanties – bij strandopgangen mooie houten jutbakkenplaatsen geplaatst die uitnodigen tot meedoen! Waar (nog) geen bakken staan beginnen zeeafvalbergen, en wordt u uitgenodigd hieraan mee te bouwen, of om gewoon zelf een bak neer te zetten!

Af en toe zijn er schoonmaakacties op het strand. De initiatiefnemers juichen dit vanzelfsprekend toe, en vinden daarbij dat een Jutbak zorgt voorcontinue prikkeling, actie en bewustwording van een groter publiek. Iedereen kan op elk moment zijn steentje bijdragen! Kijk voor meer infomatie op www.verlosdezee.nl.

Honden

Hondenbezitters opgelet! Uw viervoeter geniet aan het strand. Lekker rennen en spelen op het strand en / of in het water. Het is van 1 mei tot 1 oktober van 09.00 tot 19.00 uur tussen de kilometerpalen 9.50 en 11.50 en tussen de kilometerpalen 21.20 en 23.00 (het strand aan de buitenzijde van de Brouwersdam bij strandpaviljoen Brouw) niet toegestaan om uw hond mee te nemen naar het strand. Buiten deze zones dienen honden te zijn aangelijnd. Vóór 9.00 uur en ná 19.00 uur mogen de honden los op het strand! Klik hier voor een overzicht van de stranden (met locatie waar deze stranden zich bevinden) waar honden wel / niet zijn toegestaan. Door “Honden (aangelijnd) toegestaan” aan te klikken aan de rechterzijde van de pagina ziet u enkel de stranden waar uw viervoeter van harte welkom is.

Wilt u een fotoshoot met uw hond op het strand? Kijkt u dan eens op de website van Thanq.eu, dankbare hondenfotografie.