Nieuw parkeerterrein krijgt twee elektrische laadpalen

OUDDORP – Het nieuwe parkeerterrein Goudsmiene, op locatie gelegen tussen Achterweg en Spaanseweg in Ouddorp – dichtbij het centrum – wordt nog deze maand formeel opgeleverd. De komende twee weken worden de werkzaamheden afgerond. Zodra dit is gebeurd, zal ook de datum worden vastgesteld voor het officiële openingsmoment. Op het parkeerterrein Goudsmiene komt ook nog een tweetal elektrische laadpalen voor vier voertuigen. Dit deelt de gemeente mee op vragen van inwoners.

Door Jaap Ruizeveld

Want al heeft de parkeerlocatie nog geen officiële status, er wordt al ruim gebruik gemaakt van deze nieuwe voorziening. Te bereiken via de inrit (tevens uitrit) bij de boerderij Goudsmiene in de Spaanseweg en via de nieuwe doorsteek Spaanseweg (met eenrichtingsbord) nabij de wegsplitsing Hazersweg/Spaanseweg. Het betekent een sterke vermindering van de parkeerdruk in de woonstraten in de directe omgeving en vormt een aantrekkelijke voorziening voor kerkbezoekers van het gebouw van de Gereformeerde Gemeente.

Te voet of op de fiets

Vanuit de Dorpsring kan men uitsluitend te voet of met de fiets via de Achterweg ook het parkeerterrein bereiken. Maar daar is en komt geen toegang voor automobilisten. Na de ingebruikname van het parkeerterrein is het niet meer toegestaan in de Spaanseweg te parkeren. Met verwijsborden worden automobilisten vanaf de entree Ouddorp naar de grote parkeerterreinen Goudsmiene en Dorpstienden geleid. Het parkeerterrein Goudsmiene was jarenlang een grote wens om te realiseren en daarmee de overlast en parkeerdruk in de badplaats (in weekeind, op feestdagen en in het lange zomerseizoen) te kunnen verlichten.

Bron: Eilanden Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *