Pasen in Ouddorp

Pasen in Ouddorp…dat gaat heel gezellig worden

De Paasdagen staan voor de deur en zelden heeft het er in de laatste jaren beter uitgezien dan dit jaar. We gaan een lang, mooi en heerlijk Paasweekeinde tegemoet met alle ingrediënten, die daarvoor nodig zijn, al in de tas.

De natuur is in haar volle schoonheid losgebarsten. Deze weken worden vaak de mooiste weken van het jaar genoemd. Het duurt ook maar een paar weken, die explosie van frisgroen, van allerlei kleuren groen, van bloesem, van bollenvelden vol kleur….Wie zijn ogen goed de kost geeft ziet gewoon de natuur in deze weken tot volle wasdom komen. Daarna is diezelfde natuur natuurlijk ook prachtig, maar dan “vinden wij alles alweer gewoon”. Dan is dat explosieve, dat puur frisse weer weg en heeft plaatsgemaakt voor “gewoon de mooie natuur”….In deze weken is de natuur niet zo maar groen, maar heel bijzonder groen. Groen in allerlei kleuren en tinten en in allerlei variaties en van een frisheid en een jeugdige overmoed, die doet denken aan heerlijke pubers die de wereld aan het ontdekken zijn.

De fruitbomen staan volop in bloei, maar ook de sierheesters en de Japanse kers en de tulpenbomen en ja, wat eigenlijk niet in de tuinen en plantsoenen. En op het gras, veelal al keurig kort gewiekt alsof het net bij de kapper een mooie lente-knipbeurt heeft gehad, staan de meizoentjes en de felgele paardenbloemen in volle pracht te stralen.

Pasen in Ouddorp, een mooi dorp met een prachtige omgeving, dat heel veel moois te bieden heeft als het om natuur gaat. Dus: wandelen of fietsen, maar in ieder geval er op uit. Mooie tochten maken door het buitengebied en genieten van alles wat de natuur te bieden heeft. Al dat moois gewoon tot je door laten dringen.

Het belooft stralend weer te worden. De weervoorspellers durven het te hebben over temperaturen van rond de 25 graden en volop zon met een heel matige wind. Mooier kun je het niet hebben. Niets staat een heel lang, heerlijk Paasweekeinde in de weg.

En er is natuurlijk veel meer dan wandelen en fietsen: Ook op de stranden en op de Brouwersdam zal het heerlijk toeven zijn. Genieten van de zee, van de mooie duinen, van het zand tussen je tenen. En later op de dag van iets lekkers op een van de vele terrassen van de strandpaviljoens.

En wil je meer “actief” bezig zijn, dan is er in Ouddorp en wijde omgeving van alles en nog wat te bekijken. Wat te denken van het spoorwegmuseum op de Punt, een rondvaart, de zeehondenopvang A Seal in Stellendam of, als je daar toch bent, het bekijken van de visserijhaven. Ook het stadje Goedereede met zijn historische centrum en prachtige kerktoren is een bezoek meer dan waard. Dit is natuurlijk maar een kleine opsomming, want er is meer, veel meer. Genieten maar, met volle teugen, van de gastvrije en gastvriendelijke kop van Goeree, van al het moois en van alle vriendelijkheid en…..van het stralende weer.

Maar: Het zal vast ook weer behoorlijk druk worden met al die vaste bewoners, met al die vaste gasten en met al die blije dagjesmensen, wandelend, fietsend en autorijdend. En drukte brengt risico’s met zich mee, bijvoorbeeld wat betreft de veiligheid, maar ook wat betreft de omgang met elkaar.

Samen kunnen we er een mooie Pasen van maken. Maar dat lukt alleen als we allemaal rekening houden met elkaar en respect hebben en tonen voor elkaar, voor de natuur en voor Ouddorp en omgeving en voor de Ouddorpers.. Een heeeeeel fijn, gezellig en vrolijk Pasen toegewenst met stralend mooi weer…en vergeet niet: dit is de tijd van het jaar dat je zonder gezeur mag genieten van een lekker eitje.

Stekelpaardje

Dit bericht is gepost in Column. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *