Houd en maak OUDDORP en omgeving schoon!

Wees eens lief en heb hart voor jezelf, de omgeving en de natuur!

Op de stranden staan bij veel strandopgangen jutbakken met de tekst: Doe mee verlos de Zee! De bedoeling hiervan is dat de bezoekers van het strand (aangespoeld) afval oprapen en in de jutbak gooien.

Wat zou het leuk zijn om ook de bermen en rustplekken schoon aan te treffen. Maar dat gaat alleen met jullie hulp. Heb je afval, neem het mee terug naar huis of gooi het onderweg in een afvalbak.

Maar helaas is er altijd wel wat zwerfvuil te vinden langs de fiets- en wandel routes.
Erger jij je ook zo aan al die flesjes, blikjes en verpakkingen die je op straat en in de natuur tegenkomt? Jij bent niet de enige!

Geef je fiets-, lopifit-, e- scooter- of wandeltocht een extra dimensie. Stop af en toe om zwerfvuil op te rapen. Door het op- en afstappen wordt je leuke tocht een extra workout: Een win-win situatie, beter voor jezelf én beter voor de natuur! Een aanvulling op de opkomende trend uit Zweden: Ploggen. Dit is vuil oprapen tijdens het Joggen.

Lijkt je dit wel wat en wil je meehelpen de omgeving een stukje schoner te maken, dan kun je bij De Bever, Dijkstelweg 12 te Ouddorp tijdens openingstijden een afvalzak en een set handschoentjes afhalen. Eigen spullen hiervoor gebruiken kan natuurlijk ook. Wanneer je een foto maakt van gevonden afval en het opruimen ervan, deze foto plaatst op Facebook met een @Ouddorp.nl en/of #Ouddorp.nl dan staat er bij De Bever voor kinderen tot 10 jaar een schatkist klaar waar ze in mogen grabbelen en voor iedereen die ouder is een leuke verrassing.

Aan het eind van het seizoen verloten we onder de deelnemers een dag op stap met
4 personen op een vervoermiddel naar keuze van De Bever Verhuur.

Alvast bedankt namens het Beverteam en een ieder natuurlijk die de natuur een goed hart toedraagt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *