KunstKijk Goeree-Overflakkee 2019

Van 30 mei t/m 2 juni wordt de Kunstkijk Goeree-Overflakkee georganiseerd. De website is vernieuwd en wordt op dit moment getest. Het doel is half april weer online te kunnen gaan.

KunstKijk 2019 zal wat meer dan de vorige edities in het teken staan van ‘kunstzinnige samenwerking’. Op de opening is er zelfs een korte openingssketch. Er is een samenwerking met de Reizende Dichters, met docenten en leerlingen van de muziekschool Goeree-Overflakkee en met de vereniging Kunstplus. In het kader van de KunstKijk draait in het Filmhuis te Middelharnis de film ‘Escher: Het oneindige zoeken’ en op hofstede Lust en Last is een concert van Eric Vloeimans en Juan Pablo Dobal.

Het aantal locaties is verminderd. Op 22 locaties zal er werk te zien zijn van zo’n 60 kunstenaars. Het is ook gelukt spectaculair ‘buitenwerk’ te realiseren. Het aantal kunstenaars dat heeft aangegeven om mee te willen doen was echter weer groot, maar de toelating was verzwaard. Enkelen moesten daarom helaas afvallen. Desondanks denkt men een zeer afwisselend en kwalitatief hoog aanbod te kunnen presenteren. Ondanks dat het aantal deelnemende kunstenaars minder is dan op de vorige editie, vindt men het aanbod kwalitatief veel beter. Tijdens de Kunstkijk zal er op 14 verschillende locaties muziek te beluisteren zijn.
Ook de amateurs kunnen weer terecht op locatie Dok 16, Middelharnis. Het centrale thema is vuur en er is weer en prijs te winnen! Deelnemers kunnen zich aanmelden via gokunstkijk@gmail.com Er kan wegens de beperkte ruimte per deelnemer één werk worden tentoongesteld. Het werk kan worden ingeleverd van 13 t/m 25 mei op de locatie, tussen 10.00 en 16.00 uur. Indien nodig voorzien van een deugdelijk ophangsysteem. Er is voor kwetsbare kleine voorwerpen een vitrine aanwezig.Scholen die een groepswerk willen exposeren, kunnen ook weer van deze gelegenheid gebruik maken. De prijsuitreiking is op zondag 2 juni om 14.30 uur.

Op verzoek is er een Kunstkijk cadeaubon ontwikkeld. Deze cadeaubon met een waarde van € 50,- , ontworpen door beeldend kunstenaar Frans Steginga, is te koop via info@kunstkijk.com of rechtstreeks bij atelier Yvette Jansen in Stad aan ’t Haringvliet. De bon is direct te besteden bij de deelnemende kunstenaars tijdens de Kunstkijk 2019.

Nog even in het kort:
– Kunstkijk 2019 van 30 mei t/m 2 juni
– De opening op 29 mei is op locatie De Overkant te Ouddorp
– Cadeaubonnen beschikbaar via info@kunstkijk.com
– Amateurs weer op locatie Dok16
– Filmhuis Middelharnis draait de film ‘Escher: Het oneindige zoeken’
– Op vrijdag 31 juni op hofstede Lust en Last een concert van Eric Vloeimans en Juan Pablo Dobal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *