Politie zoekt deze zomer de samenwerking op

Op zaterdag 6 juli zijn de eerste politievrijwilligers begonnen op Goeree-Overflakkee en Schouwen-Duiveland. Zij komen tijdens de zomer de teams versterken.

In totaal worden er deze zomervakantie 33 vrijwilligers ingezet om de komende acht weken extra diensten te draaien in het gebied. Die vrijwilligers komen dan ook uit heel Nederland. Zo komen de vrijwilligers op de foto uit het uiterste puntje van Twente en Brabant, nabij de Belgische grens.

Vakantiewoning

De zomeragenten zijn door de gemeenten Goeree-Overflakkee en Schouwen-Duiveland ondergebracht in recreatiewoningen. Ook hun gezin zit in zo’n huisje. Op deze manier kunnen de gezinnen genieten van het mooie gebied en een heerlijke vakantie. En zo kunnen de vrijwilligers de politie ondersteunen in de drukke zomermaanden. “We zijn erg blij met hun komst,” aldus de politie Goeree-Overflakkee.

Samenwerking

Behalve de samenwerking met de vrijwilligers zoekt de politie Goeree-Overflakkee ook de collega’s uit Zeeland op. “De Brouwersdam is zeker de drukste hotspot van onze zomerinzet,” schrijven ze op hun Facebookpagina. “De grens van Zuid-Holland met Zeeland is halverwege de Brouwersdam. Daarom zijn wij ook dit jaar de samenwerking aangegaan met onze collega’s van basisteam Oosterscheldebekker.”

In de serveillance auto op de Brouwersdam zit dus een agent van Politie Goeree-Overflakkee en een agent van het basisteam Oosterscheldebekker. Met deze samenwerking wil de politie de veiligheid van de inwoners rond het gebied en de toeristen waarborgen.

Bron: Goeree-Overflakkee nieuws.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *