Wat moet je eigenlijk met zo’n overheid?

Steeds meer krijgt de Nederlander het gevoel te maken te hebben met een overheid die totaal niet voor haar feitelijke taak berekend is.  Landelijk uit zich dat op heel veel fronten: het drugsprobleem en de Mocro maffia, aanschaf 9 peperdure JSF-vliegtuigen waar geen werk voor is, een falende belastingdienst, CBR, UWV, 40 supersnelle Audi’s voor de politie, waarmee niemand kan rijden omdat er niemand is opgeleid, pensioenkortingen terwijl de potten hartstikke vol zitten……… en ga zo maar door.

Onze lokale overheid wil graag laten zien, dat ze uitstekend past in bovenstaand verhaal, zeker in Ouddorp. De nieuwste gekkigheid, na alle ellende van verstening en natuuraantasting, is het fenomeen fietsstraten. Deze ‘noviteit’ wordt eenieder door de strot gewrongen. De procedure om ze ‘te verkopen’ was simpel: een bewonersavond volgens het politiek/ambtelijk handboek: een avondje met ‘tafels’, waarop tekeningen liggen, waar een ambtenaar bijstaat en waar je je vragen en kritiek kwijt kunt. Er kwam zeer veel kritiek doch ALLE kritiek verdwijnt stilletjes naar de afvalbak. Met openbaar heeft het helemaal niets te maken, maar dat is precies de bedoeling.

Het plan zelf laat zien dat de overheid in Ouddorp volledig het oor laat hangen naar (of moeten we zeggen ‘naar de pijpen danst van’?) de grote, kapitaalkrachtige, autoritaire en manipulerende recreatieondernemer, die als een soort ongekroonde koning in Ouddorp de dienst uitmaakt. Wie het plan van de fietsstraten (straten waarop de fietser ‘de baas is’ en de automobilist ‘gast’) kritisch bekijkt, ziet een paar dingen in één oogopslag: Voorlopig is er alleen sprake van een tweetal recreatieterreinen die hiermee ‘bereikt’ worden. Van wie die terreinen zijn laat zich gemakkelijk raden. Alle andere recreatieterreinen hebben aan deze twee fietsstraten helemaal NIETS, terwijl, als men het anders zou benaderen, met één of twee andere fietsstraten zeer veel recreatieterreinen allemaal via een fietsstraat met het centrum verbonden kunnen worden. En nog veel veiliger ook daar deze straten veel breder zijn en ook nog een voetpad erlangs hebben liggen en wat nog veel belangrijker is, geen aanliggende ondernemers die NIET gerelateerd aan recreatie.

Wat verder direct opvalt is het feit dat met name de Dijkstelweg een volkomen verkeerde en zeer vreemde keuze is. Aan deze weg liggen maar liefst drie grote agrarische bedrijven, een drukbezocht tuincentrum (waar niemand op de fiets naar toe gaat!) en een bedrijf dat elke dag weer heel veel toeristen van unieke vervoermiddelen voorziet en waar ook vrijwel iedereen met de auto naar toe komt.

Nog veel gekker (als dat al zou kunnen) is de planning. Deze doorgedramde verandering moet binnenkort gaan beginnen. Midden in de oogsttijd en in de toptijden van het tuincentrum en het verhuurbedrijf voor vervoermiddelen. Wie zoiets verzint en wie zo’n planning maakt, laat als overheid zien de oren te laten hangen naar ‘machthebbers’ en lak te hebben aan hardwerkende maar veel minder invloedrijke ondernemers. Triest, zo’n constatering… maar waar.

Gelukkig kunnen we dit stukje afsluiten met wat plezierigs. Het is nog steeds lekker druk en gezellig in Ouddorp en omgeving… met een weekend vol heerlijk, prachtig nazomerweer met zeer aangename temperaturen. Het is ook nog heerlijk vertoeven op ’t strand en de terrassen. En daarna begint de herfst rustig met gemiddeld goede temperaturen.

Alles bijeen voor ‘vaste’ en ‘losse’ gasten in ons mooie Ouddorp en zijn prachtige omgeving, ideaal weer en ideale omstandigheden om te genieten van al dat moois dat dorp en natuur te bieden hebben.

Stekelpaardje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *