Overbodig in de overtreffende trap

In de krant van dinsdag 8 oktober stond een artikel dat de eigenaar van Bloem en Groencentrum in Ouddorp de rode loper uitlegt voor de nieuwe fietsstraten. Ik wil ook graag meedoen in het rood. Ik geef de “Rode kaart” aan de Gemeente Goeree-Overflakkee.

Waar gaat het om. Het bord fietsstraat heeft geen wettelijke status, is eigenlijk een nep bord, want het staat ook niet in het reglement verkeerstekens en verkeersregels, je mag en moet het bord dan ook gewoon negeren.

Wat verandert er voor een automobilist als je het bord Fietsstraat nadert en passeert, helemaal niets.
Wat verandert er voor een fietser als je het bord Fietsstraat nadert en passeert, helemaal niets.
Wat verandert en voor een vrachtwagenchauffeur als je bord Fietsstraat passeert, helemaal niets.

Klopt, want het bord heeft geen wettelijke status, en zowel voor als na het bord gelden voor iedere weggebruiker de gewone wettelijke verkeersregels, zoals die in Nederland zijn geregeld in het “reglement verkeerstekens en verkeersregels”. Ik schreef dit al eerder aan de Gemeente Goeree Overflakkee, maar tot nu toe geen enkele reactie. Hiermee is aangetoond dat het bord onnodig is, en er helemaal niet behoord te staan. Wat ze ermee bereiken is een schijnveiligheid voor fietsers, en verwarring bij de automobilist.

Bovendien is hetgeen erop staat een leugen. Auto te gast. Wie verzint het. De weggebruiker heeft het volste recht om de straat in te rijden, dient zich wel aan de normale verkeersregel te houden.
Nu staat het gelukkig net na mijn inrit, dus ik voel me nog net thuis als ik thuiskom, en geen gast.

Maar nu de overtreffende trap.
Nu staat er in het Duits onder dat Kraftfahrzeuge frei zijn, dus in het Hollands, motorvoertuigen vrij toegang. Nu is het al lang geleden dat er Duitse aanwijzingsborden langs de weg stonden in Ouddorp. Die zijn al 75 jaar weg, en daar zijn we nog steeds heel dankbaar voor. Maar de Gemeente denkt daar blijkbaar anders over. Doe het dan ook in het Engels, Frans, Pools en Russisch. Maar…..is het niet gemakkelijker om eronder te zetten wie er niet in mag.  De oplettende lezer snapt het al, dan staat er niets onder, en kan dus ook het hele nep bord weg.
Dus de rode kaart is dik verdient.

Wat het ergste is, er is geen enkele politieke partij die zijn vinger op durft steken, en gaan dus allen akkoord met deze onnodige en verwarring stichtende bebording.

Het bord staat er nog maar even. Komen net drie meisjes aanfietsen, wijzen naar het bord en gaan gelijk met z`n drieën naast elkaar fietsen, daar vraag je om.

Wim Grinwis, Ouddorp.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *