Meivakantie in Ouddorp

Het was heerlijk om met Pasen in Ouddorp te zijn. Een strakblauwe hemel gaf alle ruimte aan een stralende zon om het dorp, de Brouwersdam, de mooie omgeving en de schitterende stranden nog aangenamer te maken dan normaal al het geval is.

Vele duizenden toeristen genoten van het heerlijke weer, waaronder – juist vanwege dat mooie weer- natuurlijk ook zeer veel dagjesmensen. Dat is een verschijnsel, dat zich altijd voordoet als het tijdens vrije dagen prachtig weer is. En logisch, want zeg nou zelf: Zeg je na een paaseitje of drie, vier ‘s morgens tegen elkaar: Gaan we vandaag heerlijk naar de meubelboulevard, naar Ikea, of zullen we toch maar naar het strand gaan? (en bij Ikea krijg je met Pasen niet eens een eitje meer bij het ontbijtje….)

Dus, heel veel mensen in Ouddorp en omgeving. Gelukkig 99,9 % fijne mensen, die voor zichzelf, maar ook voor anderen er mooie en fijne dagen van wilden maken. Genieten van al het moois, van de gezelligheid, van de zon en van elkaar…

Helaas ook een paar mensen, die juist dit soort drukke dagen uitkiezen om hun slag te slaan. Want drukte biedt – helaas – ook veel mogelijkheden voor de “kleine“ crimineel, zoals zakkenrollers en dieven. Helaas moesten meerdere auto’s eraan geloven en vonden de eigenaren na een gezellige dag hun voertuig terug met gebroken ruiten of geforceerde deursloten en helaas in sommige gevallen met de pijnlijke constatering, dat er zaken ontvreemd waren.

Jammer was het vooral, dat een enkele “dierenliefhebber “het nodig vond om hun huisdier in hun (bloedhete) auto achter te laten, terwijl hij of zij zelf genoot van het strand of een terras. In zo’n geval moest de ruit eraan geloven “voor het goede doel” en vond de eigenaar van hun huisdier en auto een kapotte ruit en terechte schade voor de portemonnee.

Helaas moesten de hulpverleners er ook regelmatig op uit om hulp te verlenen. Pas bij zulke druktes steeds goed op in het verkeer en heb vooral aandacht als automobilist voor de voetgangers en fietsers.

Want op zulke enorme massa’s mensen mag het eigenlijk vrijwel geen naam hebben, maar toch is het wel een signaal aan en voor iedereen: Met prachtig weer tijdens vakantiedagen dient iedereen niet alleen aan zijn of haar eigen plezier te denken, maar moet men ook heel attent  zijn op het welbevinden en de veiligheid van al die anderen.

Aan het einde van de week veranderde het weer en trad een dringend noodzakelijk forse regenbui op, die ervoor zorgde, dat de natuur, de gewassen op de velden, en de tuintjes en plantsoenen voorzien werden van het vurig gewenste water. Vurig gewenst, niet alleen door die boeren en tuinders, maar eigenlijk ook voor ons allemaal. Want een hele zomer alleen maar warm en kurkdroog draagt natuurlijk niet bij aan de natuurlijke schoonheid van Ouddorp en omgeving.

De tweede vakantieweek staat voor de deur. Het zal minder warm worden, maar daarom nog niet minder mooi en fijn. Want Ouddorp en omgeving biedt heel veel moois bij elk weer met “voor elk wat wils”, binnen en buiten. Geniet ervan!!!

Stekelpaardje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *