Ouddorp varia


Wat een verschillen waren er afgelopen twee weken te constateren in het weer. Met Pasen vier dagen stralend weer…weer om lekker buiten te zijn. Zon, zee strand, lekker fietsen, wandelen, flaneren…of een terrasje pakken in het dorp of bij een van de vele prachtige strandtenten.. we noemen ze nog steeds strand”tenten”, maar de meesten zijn ware juweeltjes qua uiterlijk, inrichting en aankleding. Dat maakt, in combinatie dat mooie weer, een verblijf op de terrassen met een lekker bakje koffie of een goed getapt biertje tot een klein maar fijn feestje.

En dan het weekeinde van Koningsdag. Koud, veelal nat, somber, heel weinig Oranjezon, en alles bij elkaar wat “kleumerig” weer. En dan merk je meteen, dat zaken als drukte en daarmee samenhangend plezier, maar ook vaak ongemak, heel erg veel te maken hebben met het weer.

In de laatste week van de meivakantie is het beduidend minder druk in Ouddorp en omgeving dan in de eerste week. En dit weekeinde van de dodenherdenking en Bevrijdingsdag moeten we rekening houden met winterse buien en vorst aan de grond. Of dat allemaal uitkomt valt nog te bezien, maar voor iedereen, die al zomerbloeiers in de tuin of op het terras heeft staan is het misschien aan te raden om te kijken of er nog “beschuttingsmogelijkheden” zijn.

Hoewel het soms lijkt of er bakken met water naar beneden komen is er toch (relatief) weinig regen gevallen. Maar de natuur, zowel de planten als de grond, kon het prima gebruiken en…..voor al onze gasten: er is behalve het strand en de fiets- en wandelpaden nog heeeeel veel meer te zien en te beleven.

Nog even een paar puntjes:

Punt West:
Het was er de afgelopen weken ( zoals eigenlijk steeds tot nu toe) weer opvallend rustig. Zoals we dat vroeger wel eens zeiden : Je kon er een kanon afschieten in de straten met je ogen dicht en dan hoefde je nog niet bang te zijn om iemand te raken. En dan zijn er nog altijd van die figuren, die roepen, dat we nog veel meer luxe vakantiehuizen moeten hebben. En die figuren willen in Ouddorp Bad Oost nog eens enkele tientallen peperdure villa’s neerzetten.

Ouddorp.nl

Nieuwbouwproject Vliedberg:
Het terrein wordt helemaal volgebouwd en het schiet ook al aardig op. Maar je vraagt je wel steeds meer af hoe men dat met hulpverleners bemand (of “bemensd”???) wil krijgen. In de wandelgangen wordt er al gezegd, dat men er nu al behoorlijke personeelsproblemen heeft….we gaan ’t meemaken.

Brouwerseiland:
Het project is door de rechter voorlopig een halt toegeroepen. Het bestemmingsplan is vernietigd evenals alle vergunningen. Dat klinkt positief, maar toch moet iedereen oppassen om nu al hoera te roepen, want niemand heeft er enig idee van hoe het verder gaat. Alle optie’s zijn nog open. En wat heel erg opvallend is, is dat nu blijkbaar ook heel veel mensen van mening zijn, dat het succes bij de rechter toch vooral ook “hun bemoeienis” is geweest. Het succes heeft altijd vele vaders, maar net als bij de mensen is er in feite altijd maar sprake van 1 vader, en dat is ook hier t geval. Maar voor de mensen die tegen dit megaproject waren en zijn, ziet het er in ieder geval op het ogenblik allemaal weer wat positiever uit.

Prettige dagen iedereen en tot een volgende keer.

Stekelpaardje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *